עמותות לנוער בסיכון – מה החשיבות והמטרות שלהן
על פי הערכות המקובלות, יש בישראל קרוב ל-400 אלף ילדים ובני נוער בסיכון. מדובר על מי ששייך למשפחות לא מתפקדות, משפחות מפורקות או בקשיים כלכליים גדולים או אינם נמצאים במסגרות לימודיות, כפי שילדים ובני נוער בגילם אמורים להימצא. עמותות לנוער בסיכון מהוות הרבה פעמים תחליף ומקור תמיכה עבור אותם ילדים ובני נוער.
עמותות לנוער בסיכון הם ארגונים ללא כוונת רווח (מלכ"ר), הפועלות באופן התנדבותי, בשיתוף פעולה עם המדינה או רשות מקומית כזו או אחרת, מתוך כוונה לעזור לנוער ולילדים בסיכון. חלק מהעמותות פועלות מתוך כוונה לספק מענה לכל הצרכים, וחלק מהעמותות מבקשות לספק מענה לצורך ספציפי. לדוגמא, לעזור להם להשתלב במערכת החינוך, לפתח תחביבים, לפתח כישורים או דברים אחרים.
במדינת ישראל, אף על פי שישנם גורמים רבים שתפקידם לעזור לנוער בסיכון יש צורך בעמותות אלו, שכן לא תמיד אפשר להגיע לכל ילד וילדה, ולא תמיד המדינה יכולה להעניק את המענה הרלוונטי. אותן עמותות, בעזרת צוותים מקצועיים, מדריכים וגורמים אחרים, יכולות לעשות זאת בצורה הרבה יותר טובה.
עמותות לנוער בסיכון – למה הן חשיבות וכיצד אפשר להצטרף אליהן
כשהמערכת העיקרית איננה יכולה לספק את המענה הנדרש לכל אחד, צריך למצוא גורמים אחרים שעומדים לרשותם המשאבים, התקציבים ואנשי המקצוע הרלוונטיים שיכולים לעשות זאת.
עמותות לנוער בסיכון יכולות לספק זאת בצורה נכונה, הן על פי תוכניות שהן בונות והן על פי הצרכים של ילדים ובני נוער הזקוקים לעזרתן. חשוב לציין, העמותות לא עובדות בחלל ריק. הן מפוקחות על ידי הגורמים הרלוונטיים, עובדות איתם בשיתוף פעולה, ומספקות את כל השירותים הנדרשים באספקטים שונים, בשביל שיהיה ניתן לספק לילדים ובני נוער את הכלים והצרכים הרלוונטיים.
ישנם אנשי מקצוע שיכולים להצטרף לאותן עמותות על פי הצורך בהם, בהתאם לתקנים ולדרישות. כמו כן, מי שרוצה, יכול להשתלב באותן עמותות לנוער בסיכון דרך התנדבות, כמדריכים או בתפקידים אחרים.
דוגמא לכך היא עמותת מעגלים. אנחנו מציעים סיוע לתלמידים בפריפריה החברתית של מדינת ישראל, במטרה לעזור להם לקדם את היכולות שלהם. פנו אלינו וקבלו מידע נוסף.